Forsikring

Støtteordninger

Foreldre til barn med utfordringer av forskjellig art har en tung belastning. Det gjelder fysisk, eller det man i helsevesenet kaller somatiske plager, psykiske plager eller psykosomatiske plager. Barn med skolevegring kan ha plager i alle disse kategoriene. Som foreldre har vi siden den dagen vi visste dette barnet var på vei kjent på bekymring. Når barna våre sliter blir bekymringene naturlig nok større. Over tid blir dette en belastning som i verste fall kan gå ut over din egen helse. Les gjerne noen av innleggene mine om psykisk helse. Der vil du finne informasjon om ting jeg har forsøkt og hatt nytte av.

Hjelpen finnes!

I Norge har vi en velferdsstat som er blant de beste i verden, og vi er heldige. Det er flere ordninger for deg og familien din dersom ditt barn trenger mer omsorg og tilstedeværelse fra dere som foreldre enn det dere klarer å gi. Fastlegen og spesialisthelsetjenesten kan hjelpe dere med å finne løsninger som passer for situasjonen dere står i akkurat nå.

Når forsikringen virker

Da våre to barn var små tegnet vi barneforsikringer. Det kjentes godt å vite at de var forsikret, selv om det nok kanskje helst var somatiske diagnoser som var mest nærliggende å tenke på da forsikringene ble tegnet. Siden da har pengene tikket inn til forsikringsselskapet vårt. Da fraværet på skolen ble høyt for minstejenta vår og skolevegringen var et faktum slo det meg aldri at det kunne være noe å hente hos forsikringsselskapet. Men gjennom å lese om andres erfaringer lærte jeg at flere barneforsikringer betaler ut erstatning for stort fravær grunnet sykdom.

Etter å ha undersøkt dette med forsikringsselskapet vårt, IF, og samlet sammen dokumentasjon fra både skole og helsevesenet så fikk vi utbetalt en god slump penger i erstatning. Ingen penger i verden kan erstatte alt det vår datter har mistet av skole, samhold, vennskap, ja alt det som kommer i kjølvannet av hennes situasjon. Men det er godt at forsikringer virker, og det kjennes også godt at fravær og skolevegring anerkjennes som noe utenfor det som er normalt, noe som er alvorlig og som utløser erstatning.

Kanskje forsikringsselskapet ditt har ordninger som kan bidra i situasjonen du og dere står i?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *