Dette er meg

Først, tusen takk for at du har tatt turen innom nettopp mine nettsider. Det setter jeg skikkelig pris på! Siden du har klikket deg inn her så vil du antakelig vite litt mer om hvem jeg er? 

Jeg er Tone, mamma, kjæreste, venn, kollega og skribent. Også er jeg pårørende. Mitt liv har psykisk sykdom tett på. Helt tett på. Denne erfaringen har gitt meg en utømmelig interesse for mental helse og hvordan relasjonene våre påvirker hverandre. 

Hvis du vil vite mer om hva jeg jobber med, er du velkommen til å ta en kikk på profilen min på LinkedIn

Du kan også finne meg blant koristene i Stavanger Domkor, og jeg tilbringer mye tid med noter og musikk. Det er fantastisk å være del av et miljø der det å skape noe i fellesskap er målet. 

Jeg er ikke noe friluftmenneske, men trives best med høy grad av komfort. Men en liten fibeint venn, Luna som er vår familiehund, bidrar til å dra meg ut nå og da. 

Tone Skartveit

Hva driver jeg egentlig med på internett?

Internett består av det du, jeg og alle andre bidrar med. Tekst, bilde, video, kode. Det er tekst som er min uttrykksform. Jeg skriver hele tiden. Mye av skrivingen er egentlig en form for egenterapi og er bare for meg selv, men en del tror jeg også har verdi for andre. Derfor har jeg sånn i rykk og napp blogget i mange år. Jeg har vært aktiv på forum med forskjellig innhold og fokus, og på sosiale medier. Etterhvert har tekstdelen blitt mer og mer sentral for meg både på Facebook og Instagram. Derfor har jeg bestemt meg for å skape et hjem til disse tekstene, og for å jobbe mer strukturert med tekst på internett. 

 

Skriving

Verdigrunnlag

Verdier er viktig for meg. Jeg er opptatt av mine egne verdier som veiledere i mine valg og i relasjonene mine. Dermed blir også dine verdier viktig for meg. Hva du står for, hva som styrer ditt indre kompass. Jeg blir av og til redd og sint når jeg ser verdisyn i konflikt med mitt eget hos politikere og beslutningstakere. Men kanskje blir jeg enda mer frustrert av det jeg kaller «skinnverdier». Verdier som er der på papiret, men som ikke etterleves eller brukes når det røyner på og man står i situasjoner som virkelig utfordrer. 

Varme

Å møte deg og andre mennesker med varme er en av mine verdier. Klisjeen om at alle sloss en kamp jeg ikke kan se gjør at jeg ønsker å være et menneske det er godt å møte uansett hva du måtte stå i. Jeg opplever samfunnet vi lever i er blir kaldere, mer individualistisk og prestasjonspreget. Jeg ønsker å være en motvekt til dette.

Integritet

Hvem er jeg når ingen ser meg? Hva er prinsippene mine verdt når det koster meg noe å stå ved dem? Står jeg ved overbevisningene mine? Det koster å stå for noe, men jeg er opptatt av å følge hjertet og stå ved det jeg tror på likevel. Det har ikke alltid vært lett, men det har alltid føltes rett.

Sårbarhet

Ingen er udødelig eller garantert et lett liv. Å vise sårbarhet er å vise styrke. Etter å ha lest mye av den amerikanske forskeren og professoren Brené Brown ble det klart for meg at det å våge å være sårbar er viktig for meg. Derfor ønsker jeg å bidra til åpenhet rundt tema som kan være vonde å snakke om, og på den måte bidra til å redusere usunn skam hos meg selv og hos andre.

Skal vi snakkes?

Jeg driver to epostlister og sender regelmessig ut eposter til deg som ønsker en brevvenn. Den ene epostlisten handler primært om skolevegring, og epostene her er ment å være til støtte og oppmuntring til foreldre, familie, pedagoger og andre som møter barn med ufrivillig skolefravær. Den andre handler om alt det andre jeg er opptatt av. Du er mer enn velkommen til å melde deg på en av dem eller begge hvis du vil. ❤️

Ufrivillig skolefravær

Ved å melde deg på denne e-postlisten vil du jevnlig motta e-poster fra meg med innhold rundt tema ufrivillig skolefravær. 

    Powered By ConvertKit

    Psykisk helse og relasjoner

    Ved å melde deg på denne e-postlisten vil du jevnlig motta e-poster fra meg med innhold knyttet til mental helse og relasjoner. 

      Powered By ConvertKit