Mine foreløpige podcastfavoritter

Sosialt sett
Bilde lånt fra Sosialt sett sin Facebookside

Som mangeårig kollektivreisende til jobb, har jeg mange timer med radio og musikk på (datatrafikk)samvittigheten. Om morgenen trenger jeg gjengen i P3 Morgen for å komme skikkelig i gang, og her fanger jeg også opp ny musikk som blir med meg videre. De siste ukene har jeg gjenoppdaget podkast. Jeg sier gjenoppdaget fordi podkasting jo ikke er noe nytt fenomen, men det har fått en slags renessanse det siste året etter at podkasten “Serial” ble en kjempehit. Den har jeg ikke hørt, men jeg har hørt et par andre de siste ukene, og det tenkte jeg å fortelle litt om.

Jeg kan faktisk ikke huske om jeg hørte på podkasts på det aller første iPod`en min. Det var en rosa iPod nano som ble min på sensommeren 2007 og da var podcasts godt etablert, men ikke noe jeg brukte tid på.

iPod Nano 2. genrasjon. Bilde fra Apple.com

 

 

 

 

 

 

 

Da Hans-Petter Nygaard Hansen og Marius Karlsen lanserte sin podkast Mediapuls begynte jeg å høre på denne. Her må jeg innrømme at jeg falt litt av lasset etterhvert, fordi det kommer så enormt mye informasjon i hver episode, og jeg klarer ikke helt å relatere meg til alt. Så her plukker jeg litt. Men noen av episodene her er svært interessante for et kommunikasjonshode som mitt.

Da jeg begynte å se sosiale medier som noe mer enn en digital måte å holde kontakt med folk jeg allerede kjenner, var Astrid Valen-Utvik et navn jeg raskt la merke til. Astrid driver sitt eget selskap, Valen-Utvik, sammen med mannen sin Glenn. De har fokus på å rådgi i bruk av sosiale medier, og har både strategi og operativt arbeid med kanalene som sine fagfelt. Jeg har lært masse av å følge Astrid og har fått høre henne på scenen flere ganger og selv opplevd hennes enorme raushet i det å dele det kun kan. Og litt på siden, jeg har fått oppleve rausheten hennes på andre måter også, som da hun inviterte meg på sommerfesten hun og Glenn arrangerer for bransjefolk, og siden jeg kom reisende fra Stavanger fikk jeg campere på datteren Linea sitt rom. Dette sier noe om hvor mye Astrid bjuder på!

I vår har Astrid og hennes partner in crime Heidi Sperre i FLY lansert podkasten Sosialt Sett. Her snakker de om teknologi, kommunikasjon og livet i mellom. Altså spot on de tingene jeg er opptatt av. Så jeg har hørt igjennom alle episodene som er sluppet så langt, åtte i alt. Siden jeg kjenner Astrid og er veldig imponert over hva hun får til, er det ganske åpenbart at jeg heier på henne. Og dermed kjente jeg at jeg måtte høre litt mer av hva Sosialt Sett er før jeg kunne gi min anbefaling. Men det kan jeg nå! Jeg liker godt formatet med samtale mellom Heidi og Astrid, hvordan de involverer lytterne sine og hvordan de trekker frem eksempler det er lett å relatere seg til. I noen av episodene, som nummer seks der de snakker om digitale verktøy, får vi helt konkrete tips til både teknologi og metode. I andre episoder, som den siste, diskuterer de tema som lytterne har vært med på å foreslå, nemlig makt i sosiale medier. Episodene er akkurat passe lange, og det er ikke tyngre enn at de fint kan kombineres med andre ting fordi man ikke må konsentrere seg voldsomt for å henge med. Det liker jeg veldig godt, for jeg vil heller lese det som er så tungt at det krever all min oppmerksomhet. Podkast lytter jeg til mens jeg gjør andre ting, som å stryke skjorter (#snikskryt!) eller går hjem fra jobb.

I tillegg til Sosialt sett har jeg lyttet til Guri Solberg sin podkast Bra damer. Konseptet for Bra damer er at Guri snakker med damer som hun mener er bra. Til nå har det sammenfalt med hva jeg mener er bra damer. Spesielt episoden med Hadia Tajik var veldig god, og er jo ganske aktuell i disse dager. Jeg er ikke enig i alle Hadia sine standpunkter politisk, men hun er en reflektert og inspirerende dame! Og ikke minst tøff!

På den litt mer fagnerdete siden har jeg oppdaget Delete som er Netlife Research sin podkast. Denne har et litt mindre regissert format, og har ikke noen jingle eller andre finesser, men hopper rett i puddingen. Anbefaler spesielt episoden der Jostein Magnussen plukker fra hverandre kommunikasjon- og markedsføringsbransjens fancy begreper på egentlig ganske selvforklarende konsepter. Hvis man snakker om dem som det de er, på norsk, og ikke lager kompliserte engelske ord for dem.

Så på vei inn i en ny uke vil jeg foreslå at du laster ned podkast-appen til din telefon og bruker litt tid på å lytte til disse tre! Når jeg har hørt litt mer skal jeg komme med flere anbefalinger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *