Kjære Coffeeberry, gratulerer med dagen!

Coffeeberry

For et år siden åpnet du, Stavangers fineste kaffebar. I tillegg til at du har god kaffe og noen sitronterter som jeg har vondt for å motstå, er det atmosfæren som gjør at nettopp du er mitt sted.

 

Du vet ikke dette, men i løpet av året som har gått har jeg sittet hos deg alene, eller sammen med andre, og delt viktige øyeblikk. En gang var det etter noe jeg hadde gruet meg skikkelig til, fordi jeg trodde jeg ikke kom til å få det til. I mange år hadde jeg gruet meg. Men så greide jeg det! Da feiret jeg hos deg. En annen gang var det en litt kjip opplevelse jeg trengte å fordøye, og da var det til deg jeg og notatboka mi søkte. Mange ganger har det vært før, etter eller mellom møter utenfor kontoret. Da har du fungert som kontoret mitt, og der leverer du virkelig. Jeg er sjelden så kreativ og produktiv som i sofaen hos deg. Et par ganger har jeg vært skikkelig lei meg, og da har jeg funnet trøst hos deg, uten at du vet at du har bidratt. Rett før jul hadde jeg 20 minutter med øreproppene på, notene foran meg og spikret de siste detaljene før en konsert.
For ikke så lenge siden hadde jeg en fin samtale med et menneske som er viktig for meg i sofakroken hos deg, og vi fant en løsning sammen der over kaffen. En annen gang var det et første møte en regntung mandag morgen med en fin geek, akkurat som jeg er. Også har vi vært samlet vennegjengen med store og små, med mange turer frem og tilbake til disken for å bestemme oss alle sammen. En rakna strømpebukse ble skiftet der inne på den gule doen. Der har jeg også shinet opp sminken etter en lang dag på jobb før neste programpost. Og hos deg får jeg en slags omstart. Går ut døra og har fått litt påfyll av energi.
Det er mange steder å drikke kaffe i byen vår. Jeg liker mange av dem. Men deg liker jeg aller best. Fordi atmosfæren hos deg er sånn at den passer for meg. Smilene virker litt mer ekte og kaffen er laget med litt ekstra omtanke. Sånne ting det er vanskelig å sette ord på. Derfor er du mitt sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *