Full kontroll!

Full kontrollKonrollfreak. Støv på hjernen. Liste-junkie. Kjært barn har mange navn. Jeg innrømmer det, jeg er en kontrollfreak. Imidlertid er ikke det å være organisert og strukturert en egenskap jeg ønsker å bruke mye tid og energi på. Det er mer en dyd av nødvendighet for at jeg skal fungere godt og utnytte de andre egenskapene jeg har. Det er liksom en slags katalysator for andre aktiviteter. Jeg må ha kontroll for å kunne være kreativ og produktiv.

Jeg er alltid på jakt etter gode apps og løsninger for å ha kontroll på notater, ideer, tanker og oppgaver. I dag har jeg brukt masse tid på å vurdere løsningene jeg bruker, rydde i dem som kom igjennom nåløyet, og nå har jeg kontroll. Full kontroll!

I motsetning til Astrid som lager flotte analoge to-do lister holder jeg meg til de digitale. Jeg kan ikke tegne, er ikke så god på å beregne plass og jeg skriver ikke særlig vakkert. Og med jobb både på kontor og hjemme, samt tidvis på kafè trenger jeg alt over alt, uten å måtte huske å ta med lister i en bok eller på en lapp. En liten digresjon er at jeg alltid har en Moleskine i veska, men det er en annen historie.

Så, hva har jeg gjort, og hvordan er jeg organisert. Et prinsipp jeg jobber etter er at jeg ønsker å bruke systemer som kan håndtere data fra jobb og privatliv i samme løsning. Hvis ikke blir det for mange ting å holde styr på. Videre trengte jeg nå en generalopprydning fordi Evernote og Wunderlist este ut. Og til slutt er jeg ikke så fornøyd med Instapaper som tjeneste for å samle linker, og trengte en ny løsning.

Så jeg startet ut med Wunderlist. Den siste oppdateringen gir anledning til tags. Jeg elsker tags. Da kan jeg finne ting på kryss og tvers av lister og notater. Så jeg startet med å slette en god del av listene mine, legge til tags på oppgavene, og har nå bedre oversikt over hva jeg har på plakaten både hjemme og på jobb. En slik øvelse gir også en god gjennomgang av oppgavene, samt en del nye.

Siden jeg startet ut med Evernote i september 2011 har jeg produsert over 500 notes. Det sier seg selv at jeg var i ferd med å miste oversikten, samt mye av dette innholdet ikke lenger er relevant. Jeg skiller i hovedsak mellom jobb og privat i Evernote med en stack for hver av disse. Nå har jeg en egen arkiv-stack. Her ligger en notebook for jobb og en for privat. Alle notater i disse er tagget med «arkivert» og «privatarkivert», i tillegg til taggene de hadde fra før. Så da er det mindre å forholde seg til.

Instapaper er nå byttet ut med Pocket. Mer elegant design, (ja, det betyr noe!) og økt brukervennlighet. Plugin for Chrome, app for Mac, iPhone og iPad er installert og Twitter er oppdatert med Pocket som «les senere»-tjeneste. Jeg har slettet/lagret alle linker fra Instapaper. Slettet mest… Jeg synes det er vanskelig å sile ut relevant informasjon, må jeg innrømme. Det flommer over på Twitter, Zite, Flipboard og andre steder, og jeg kommer ikke igjennom alt. Men nå starter jeg i alle fall med blanke ark!

Det er fremdeles en uke igjen av ferien, og nå har jeg forberedt høsten med relevante lister, mindre gamle greier og tom leseliste. Med unntak av listen i Wunderlist over bøkene jeg vil lese, da! Den er ganske full… Hvilket minner meg på at jeg må oppdatere hva jeg leser her. Legger det inn i Wunderlist! Full kontroll!

1 comment

  1. Sidsel aka Geo_Ildsjel

    Endelig kom den lenge ventede bloggpost! Veldig bra og veldig nyttig! Pocket nå incoming på iPhone.
    Takk rause Tone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *